VÅR DRYCK   

Vår lokala anknytning till Norrköping och dess omgivning med vatten och häftiga innerstad med industrilandskapet är inspirerande och något vi vill ska märkas i våra produkter. Vi vill ha dryck med karaktär, som kan vara vild och lugn på samma gång, precis som Motala ström. Det ska vara varierande i smak och utseenden precis som vår stad. Sist men inte minst vill vi ta fram, och kunna erbjuda er, en fantastisk produkt. 

Vi har flera intressanta projekt igång där vi utforskar och experimenterar med olika fat och olika romsorter. En del kommer att ligga på fat i flera år innan de blir aktuella för försäljning.

SVENSK ROM

NOVA

Här föds en ny stjärna inom svensk rom, med lite tillsatt socker som rundar av och skapar en sötare känsla. Vi kallar serien Swedish Rum Selection.

I Nova håller vi oss på en ”vanligare” alkoholnivå, det och den tillsatta sötman skapar en rom som lätt glider ner och lämnar en fin eftersmak.

Doft: Ek, vanilj, nejlika, farinsocker

Smak: Brända mandlar, ek, vanilj, brynt smör, russin, fikon

Flaska: 50 cl
Alkoholhalt:
42,5
Pris: 666 kr
Systembolaget: 50160
Tillsatt socker: 10 g/l

PROLOG

Som namnet avslöjar så är det här början av en följetong i svensk rom, utan tillsatt socker. Vi kallar serien Pure Swedish Rum.

Här har vi valt en högre alkoholstyrka vilket framhäver smakerna något extra. Det är en stark karaktär där ek blir något framträdande, en behaglig hetta med en len eftersmak som ligger kvar länge.

Doft: Ek, vanilj, nejlika, farinsocker

Smak: Brända mandlar, ek, vanilj, russin, fikon

Flaska: 50 cl
Alkoholhalt:
50,4 %
Pris: 737 kr
Systembolaget: 50342

SPIRA

Med start nu och i tre år framöver släpps en rom som nu ligger i nyamerikansk ek. Först ut är en blanco-rom, dvs rådestillat, och sedan följer vi utvecklingen år för år till 3-årig. Första flaskorna släpps via beställningssortimentet, på varje flaska finns en kod som sedan säkerhetsställer beställning av flaskor kommande släpp.

Missa inte ett unikt och innovativt sätt att följa en svensk roms utveckling!

Flaska: 35 cl
Alkoholhalt:
 45 %
Pris: 383 kr
Systembolaget: 85240

Importerad rom

SALTÄNGEN

En blend av fyra jamaicanska rommer varav en del lagrats på kastanjefat. Levererat som rådestillat vilket innebär att allt lagrats hos oss i skandinaviskt klimat 2-4 år. Inget tillsatt socker. Limiterad utgåva.

Doft: Arrak, tuttifrutti, tropisk frukt, apelsinchoklad

Smak: Citrus, ananas, vanilj, ek 

Flaska: 70 cl
Alkoholhalt: 42,7 %
Pris: 567 kr
Systembolaget: 58436

PAMPUS

En rom från Dominikanska republiken med en fantastisk karaktär och mycket smak. Destillerad på färsk sockerrörsjuice och lagrad 8 år på ex-bourbonfat av vit amerikansk ek.

Doft: Brända mandlar, banan, vanilj, bränt socker och citrus.

Smak: Len och mild sötare smak med toner av gräddkola, vanilj, kokos, lönnsirap och citrusfrukter.

Flaska: 70 cl
Alkoholhalt: 
41 %
Pris: 656 kr
Systembolaget: 
85853

Bråvalla rom

Bråvalla 

En cask strenght från Dominikanska republiken på hela
63,6 %. En tungviktare med en fantastisk karaktär med mycket smak. Destillerad på färsk sockerrörsjuice vilket ger en lite sötare karaktär trots att det inte finns något tillsatt socker. Lagrad 8 år på ex-bourbonfat av vit amerikansk ek.

Doft: Brända mandlar, mogna bananer, vanilj, ek och citrus.

Smak: Rund smak som dröjer sig kvar länge i munnen. Här finns toner av gräddkola, vanilj, bränt socker och grape.

Flaska: 50 cl
Alkoholhalt:
 63.6 %
Pris: 712 kr
Systembolaget: 82560

GIN

DRY GIN

Dry gin med smaker av pomerans, svarta vinbär, björnbär och blåklint. 

Flaska: 50 cl
Pris: 392 kr
Systembolaget: 59872

CRAZY DONKEY

Vår galna åsna är en gin med äpple, havtorn och brännässla. En frisk gin som inte behöver någon smaksatt tonic utan klarar sig bra med en klassisk och ett citronskal.

Flaska: 50 cl
Pris: 279 kr
Systembolaget: 39397

AKVAVIT

En svensk akvavit destillerad på traditionellt sätt enligt kravspecifikation för att få kallas svensk akvavit. Kryddig smak med inslag av fänkål, dill, kummin, citron och pomerans.

Flaska: 50 cl
Pris: 295 kr
Systembolaget: 32515

 

Tidigare produkter - slutsålda